vodovod i kanalizacija
vodovod i kanalizacija

Vodovod i kanalizacija

Vodovod i kanalizacija u kupatilu, kuhinji, dvorištu...

Stil Gradnja profesionalno i kvalitetno vrši uvođenje vodovodnih i kanalizacionih instalacija u Vašoj kući ili stanu. Radimo rekonstrukciju postojećih vodovodnih i kanalizacionih instalacija, kao i postavljanje celokupne instalacije. Stil Gradnja, kao Vaš pouzdani partner spremna je za vas izvesti visokoprofesionalno najzahtjevnije i najkompleksnije radove nastojeći pritom uštedeti Vaše vreme i novac.

U svakoj kući odnosno stanu, vodovodna i kanalizaciona instalacija obavezna je u kupatilu i kuhinji, a kod objekata sa dvoričtem često se radi i u dvorištu.

Za dovod tekuće vode koriste se pocinkovaneili plastične cevi određenog prečnika, a za odvod otpadnih voda uglavnom plastične cevi. Smještaj i izbor sanitarija je uslovljen je dimenzijama Vaše kuhinje i kupatila. Pri izboru opreme za kupatilou od presudne je važnosti vođenje brige o kvalitetnom rasporedu opreme u prostoru kako biste mogli dobiti maksimalno iskorišćeni prostor. Kvalitetno raspoređene sanitarije omogućuju ujedno i jednostavnije održavanje te Vam na taj način stvaraju dugoročno zadovoljstvo korišćenja.

Vodovodna i kanalizaciona instalacija u kupatilu

Sanitarni elementi kupatila za koje treba uraditi dovod čiste, odnosno odvod otpadne vode su: bojler, kada, tuš kabina, WC šolja, vodokotlić ili patent ispirač, bide, lavabo, mašina za pranje veša, a u nekim objektima ugrađuju se podni klozeti (čučavci) i pisoari. U zavisnosti od toga koje sanitarne uređaje planirate u svojoj kuči ili stanu, kao i od njihovog rasporeda, vrši se i postavljanje vodovodne i kanalizacione isntalacije. Postavljanje vodovodnih i kanalizacionih cevi i ventila vrši se odmah nakon završetka zidarskih radova, neposreno pre postavljanja ravnajućeg sloja, dok se sifoni, slavine i ostali sanitarni uređaji postavljaju nakon postavljanja pločica.

Vodovod i kanalizacija
Vodovod i kanalizacija
Vodovod i kanalizacija
Vodovod i kanalizacija
Vodovod i kanalizacija
Vodovod i kanalizacija
Vodovod i kanalizacija
Vodovod i kanalizacija
Vodovod i kanalizacija
Vodovod i kanalizacija

Vodovodna i kanalizaciona instalacija u kuhinji

Izrada i postavljanje kuhinjske vodovodne i kanalizacione instalacije jednako je zahtevna kao i vodovodna i kanalizaciona instalacija u kupatilu. Kuhinjska instalacija se obično izvodi za budućiu sudoperu, kuhinjski bojler, mašinu za sudove i eventualno za frižider koji u sebi ima ugrađen ledomat.

Vodovodna i kanalizaciona instalacija u dvorištu

Pord kupatila i kuhinje, kod objekata koje imaju dvorište vrlo često je potrebno uraditi dvorišnu vodovodnu i kanalazacionu mrežu. Najčešće se rade dvorišne česme i priključci za zalivanje travnjaka, ali i za fontane, bazene, veštački potoci, pojila i slično.